2020-03-17 14:57:31

Obavijest - raspored nastave na daljinu za srijedu 18. ožujka

Od srijede 18. ožujka 2020. nastava na daljinu za više razrede u našoj školi odvijat će se prema redovnom rasporedu za srijedu (raspored po kojem se radi od početka nastavne godine), a odvijat će se putem virtualne učionice.  Nastavni sati će u eDnevnik biti upisani prema rasporedu. 

Virtualna učionica škole je uspostavljena, postavljeni su timovi po razredima i kanali za pojedine predmete. Učenici se u učionice prijavljuju putem sustava Office365 za škole i sustava Microsoft Teams, a prilikom prijave koriste svoje carnet adrese (adrese kojima pristupaju i eDnevniku). 

Predmetni učitelji će, na kanal za svoj predmet, prema rasporedu za određeni dan postavljati učenicima materijale za učenje na daljinu i zadatke za samostalan rad. Učenici svakodnevno moraju biti u virtualnoj učionici, pregledati materijale i rješavati zadatke. Zadatke ne moraju rješavati u vrijeme kad bi im u uobičajenim okolnostima bio nastavni sat, nego tijekom dana. Zadatci trebaju biti urađeni do vremena koje im odredi predmetni učitelj koji je zadatke zadao. 

Razrednici će svakodnevno provjeravati i bilježiti nazočnost učenika u virualnoj učionici, a predmetni učitelji će provjeravati izvršavaju li učenici zadatke. Molimo učenike da zadatke i ovakav način učenja shvate ozbiljno, a roditelje da im pomognu i budu podrška.

Ako se i dalje budu javljale poteškoće u radu sustava zbog njegove propterećenosti, molimo učenike i roditelje za razumijevanje i strpljenje. 

Za sva pitanja i nedoumice učenici i roditelji se mogu obratiti razrednicima ili na službeni mail škole.

Svim učenicima želimo uspješan rad u virtualnoj učionici.

Napomena: Učenici nižih razreda, kao i do sada, nastavu prate putem programa HRT 3 i putem drugih oblika komunikacije sa svojim razrednim učiteljima.


Osnovna škola Opuzen