preskoči na sadržaj
Vijesti

Europski dan jezika

Učenici petih razreda naše škole s učiteljicom engleskoga jezika Antonelom Mataga Popović priključili su se obilježavanju Europskog dana jezika sudjelujući u eTwinning projektu Different languages, the same values: Let's celebrate European Day of Languages. 

 


Europski dan jezika obilježava se 26. rujna organiziranjem različitih aktivnosti koje potiču učenje stranih jezika. Vijeće Europe utemeljilo je Europski dan jezika 2001. godine s ciljem promicanja bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanja cjeloživotnog učenja jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturno razumijevanje.

Učenici petih razreda naše škole s učiteljicom engleskoga jezika Antonelom Mataga Popović priključili su se obilježavanju Europskog dana jezika sudjelujući u eTwinning projektu Different languages, the same values: Let's celebrate European Day of Languages.  U projekt je uključeno dvadeset škola iz dvanaest europskih zemalja: Italije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Mađarske, Poljske, Albanije, Srbije, Ukrajine, Makedonije, Turske i Hrvatske. Na početku projekta učenici su se na engleskom jeziku  predstavili vršnjacima iz partnerskih škola, a potom su im napisali čestitke na materinskom i engleskom jeziku.  Čestitke koje smo dobili od partnerskih škola izložili smo na školskom panou. Učenici su također učili reći hvala na osam europskih jezika i sudjelovali su u kvizu znanja o europskim zemljama i jezicima.

    

Suradnju s partnerskim školama planiramo nastaviti u studenome obilježavanjem Međunarodnog dana tolerancije te u prosincu kada će učenici predstaviti božićne običaje svoje zemlje.

Osim što razvijaju svoje jezične vještine na engleskom jeziku,  učenici ovim projektom razvijaju suradnju s vršnjacima iz drugih europskih zemalja, upoznaju njihovu kulturu i jezike te uče prihvaćati i uvažavati različitosti.

   

    

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2019.

Tražilica

 

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Dokumenti škole

Korisni linkovi
Za učenike

Časopisi

Za učitelje

ostalo

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju