preskoči na sadržaj
Vijesti

OBAVIJEST O NAČINU PRAVDANJA IZOSTANAKA S NASTAVE

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH škole su primile dopis u kojem se pojašnjava postupak i daju upute za opravdavanje izostanaka učenika s nastave.

Prema navedenom dopisu obavještavamo vas o načinu opravdavanja izostanka s nastave i prenosimo najvažnije stavke dopisa. U dopisu nadležnog nam ministarstva stoji sljedeće:

1.      Opravdavanje  izostanaka i dalje se provodi u skladu s odredbama  članka 4. Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera (NN broj 94/2015).

2.      Učeniku, koji je zbog bolesti zatražio liječničku pomoć i kojemu je zbog liječenja preporučen izostanak s nastave, liječnik će izostanak opravdati liječničkom ispričnicom.

Ističe se kako liječnici nisu dužni davati ispričnice u situacijama u kojima roditelji ili učenici naknadno, nakon određenog vremena, traže opravdanje izostanaka s nastave, a osobito ne za jedan dan ili kraće vrijeme izostanka s nastave u kojem nije bilo potrebe za liječenjem.

3.      Učeniku koji je izostao s nastave zbog sudjelovanja u nekoj aktivnosti (sportske aktivnosti, umjetnički i glazbeni programi i slično) izostanak će pisanom ispričnicom opravdati institucija u kojoj učenik pohađa program (sportski klub, glazbena škola…).

4.      Neopravdanim izostankom ne smatra se izostanak s nastave za koji je roditelj unaprijed tražio i dobio odobrenje u hitnim slučajevima usmeno od učitelja/nastavnika za izostanak s njegova sata.

5.      Neopravdanim izostankom ne smatra se izostanak za koji je roditelj unaprijed zatražio i dobio odobrenje. Roditelju odobrenje za izostanka s nastave može dati:

-          za izostanak do 3 radna dana –razrednik

-          za izostanak do 7 radnih dana – ravnatelj

-          za izostanak do 15 radnih dana – učiteljsko vijeće.

Zahtjev za odobrenje izostanka s nastave  razredniku, ravnatelju ili učiteljskom vijeću roditelj podnosi u pisanom obliku na obrascu koji se može dobiti od razrednika. Ukoliko, razrednik/ravnatelj odobri izostanak s nastave, takav se izostanak ne smatra neopravdanim i za takav izostanak učenik nije dužan donositi ispričnicu.

6.      Tijekom školske godine roditelj može i nadalje osobno ili pisanim putem opravdati izostanak svog djeteta za koji nije dostavljena ispričnica u trajanju od najviše tri radna dana, koji ne mogu biti uzastopni.

 

Mole se roditelji da se pridržavaju navedenih uputa o opravdavanju izostanaka.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2016.

Tražilica

 

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Dokumenti škole

Anketa (mala)
Koji vam je omiljeni predmet?


Korisni linkovi
Za učenike

Časopisi

Za učitelje

ostalo
 • Grad Opuzen
 • Ivo Ožić

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju