preskoči na sadržaj
Vijesti

Aktivnosti i priredbe u svibnju

Mjesec svibanj u našoj je školi bio pun različitih aktivnosti. Vrijedni učenici i učenice zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima obilježili su Majčin dan i Dan škole, a članovi likovne grupe sudjelovali su u projektu povodom Međunarodnog dana muzeja, kojeg je organiziirao Arheološki muzej u Vidu 18. svibnja 2016. g.

Ovdje donosimo kratke tekstove i fotoreportaže za svaki od navedenih događaja.

Majčin dan

Pjesmom, recitacijom, igrom, plesom učenici nižih razreda naše škole obilježili su Majčin dani i Dan obitelji. Tijekom svibnja na nastavi su slikali, pisali pjesme, opisivali, izrađivali čestitke, pozivnice te poklone za mamu, pjevali, plesali, svirali…  Sve  aktivnosti zajednički su objedinili i prikazali najmilijima. Posebnost priredbe je u tome što je baš svako dijete, 180 učenika nižih razreda, sudjelovalo u programu. 

   

   

   

   

   

   

Projekt povodom Međunarodnog dana muzeja

I ove godine je naša škola sudjelovala u projektu povodom Međunarodnog dana muzeja, kojeg je organiziirao Arheološki muzej u Vidu 18. svibnja 2016. godine.  Ovogodišnja tema je bila  "KLIKni na spolij"

Spolij (lat.), je dio neke stare građevine (kameni blok, kapitel, stup), upotrebljen kao građevni materijal za neku drugu građevinu. 

U predvorju Arheološkog muzeja postavljena je izložba s panoima o rimskim spolijima učenika Gimnazije Metković, Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, OŠ Opuzen, Srednje škole Fra Andrije Kačića Miočića iz Ploča i OŠ Vladimira Nazora iz Ploča.

Učenici šestih razreda naše škole su nakon istraživanja i razgovora na nastavi likovne kulture slikali detalje spolija u tehnici pastela. Najuspješniji radovi postavljeni su na plakatima, a našu školu su u Vidu predstavljali učenici Mate Dujmović, Hana Dugandžić, Ivana Žderić i Josip Popović, u pratnji učiteljice lik. kulture Nediljke Penović.

Nakon prezentacije radova, učenici su sa svojim učiteljima obišli muzej, a zatim prošetali mjestom kako bi vidjeli rimske spolije ugrađene u zidove kuća, pod stručnim vodstvom ravnatelja muzeja Tonija Glučine.  

  

   

  

  

 

Dan škole 

U srijedu, 25. svibnja 2016. prigodnim smo programom obilježili 218. rođendan škole.

Bilo je lijepo i veselo,  s puno pjesme, recitacija i plesa. Učenici i učenice, koji su ove školske godine osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima što ih organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, nagrađeni su knjigom MH Opuzen.

   

   

 

 

         

 

 

 

 

        

    

    

    

    

    

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2016.

Tražilica

 

Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Dokumenti škole

Anketa (mala)
Koji vam je omiljeni predmet?


Korisni linkovi
Za učenike

Časopisi

Za učitelje

ostalo
 • Grad Opuzen
 • Ivo Ožić

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju